Ik heb een aantal lesmethodes ontwikkeld voor de elektrische gitaar, waarbij jonge gitaristen muziek leren spelen aan de hand van tabs in plaats van noten. Tablatuur is door zijn intuïtieve manier van spelen eenvoudiger te begrijpen voor jonge en/of beginnende leerlingen.

Rockbasics

rockbasics-deel-1 rockbasics-deel-2 rockbasics-deel-3

Rockbasics deel 1

Eindelijk verschijnt er met Rockbasics 1 een lesmethode op de markt voor de elektrische gitaar die van het begin to het einde bruikbaar is. Goed van opbouw en doordacht, fantastisch klinkende stukjes en voor iedereen speelbaar. Ook wanneer je minder gitaarbagage bezit kom je er goed doorheen. Geheel in Tabulatuur.

Lees meer >

Rockbasics deel 2

In Rockbasics 2 van Wim van Rumpt vind je 24 oefeningen voor de elektrische gitaar in de stijl van bekende gitaristen en bands. De leerling wordt bekend gemaakt met alle aspecten van het spelen met powerchords. Geheel in Tabulatuur.Met Rockbasics 3 van Wim van Rumpt is alles behandeld wat er te weten valt over powerchords. Een boek voor de gevorderde gitarist die hier wat dieper op in wil gaan. Geheel in Tabulatuur.

Lees meer >

Rockbasics deel 3

Met Rockbasics 3 van Wim van Rumpt is alles behandeld wat er te weten valt over powerchords. Een boek voor de gevorderde gitarist die hier wat dieper op in wil gaan. Geheel in Tabulatuur.

Lees meer >

Gitaarspelen doe je Zo!

Gitaarspelen-doe-je-Zo

Dit boekje is speciaal geschreven voor kinderen die voor het eerst kennismaken met de elektrische of akoestische gitaar. Het is vooral een doe-boek geworden, waarbij naast gitaarspelen elementen als knippen, plakken en kleuren bijdragen tot het spelenderwijs omgaan met het instrument van hun keuze.

Als notatiehulpmiddel is gekozen voor de gitaartabulatuur, omdat juist in de beginfase het speelplezier en het snelle resultaat voorop dienen te staan. Omdat sterk geleund wordt op het auditieve en technische aspect, kunnen moeilijkere stukken eerder dan normaal gebruikelijk is worden gespeeld.

Daardoor verschaft het ouders, docenten en – niet in de laatste plaats – de leerling zelf de mogelijkheid om al snel in te schatten of het muziekinstrument iets voor hem of haar is. Dit boek is ook zeer geschikt om gebruikt te worden als opstap naar diverse methodes voor de elektrische gitaar (bijv. Rockbasics).

Lees meer >

Handig Scale Boek

Handig-Scale-Book

Alle scales die je nodig hebt om te improviseren. Van een eenvoudige bluesladder tot lastige gealtereerde scales, niets is overgeslagen. De scales worden behandeld in een logische volgorde, zodat je solo’s steeds beter gaan klinken.

Voor beginnende sologitaristen tot conservatoriumstudenten en verder! Een boek voor de rest van gitaarcarrière en een must voor iedere improviserende gitarist. Het boek bevat 52 pagina’s.

Lees meer >

12 Popexercises voor de Elektrische gitaar

12-Popexercises

Dit boek is – naast de reeds gebruikte lesstof – bedoeld als aanvullend studiemateriaal voor de iets gevorderde gitarist. Het uitgangspunt van deze exercises is het leren spelen van een strakke begeleiding met behulp van de meest elementaire barré-akkoorden majeur en mineur. Geheel in notenschrift.