Ik ben Wim van Rumpt en speel vanaf mijn 12e gitaar. Eerst in allerlei popbandjes en vervolgens wat serieuzer op het Stedelijk Conservatorium in Arnhem. Ik heb als hoofdvak 5 jaar klassiek gitaar gestudeerd bij Barbara Antonietti en na het behalen van mijn akte daarna aansluitend op hetzelfde conservatorium Lichte muziek gestudeerd, met als hoofdvak elektrisch gitaar.

Wim-van-rumpt

Ik geef al vanaf 1982 klassieke en elektrische gitaarlessen, clinics en bandcoaching op diverse muziekscholen.

In samenwerking met het Centrum voor de Kunsten Utrecht en het merk Epiphone heb ik een kleine elektrische gitaar ontwikkeld, zodat beginnende gitaristen al op jonge leeftijd kunnen starten. Dat dit een succesvol initiatief was, blijkt uit het feit dat in navolging van Epiphone nu andere grote merken ook kleine gitaren produceren, w.o. Fender en Ibanez.

Tevens schrijf ik lesmethodes voor de elektrische gitaar. Deze worden al een tiental jaren met succes gebruikt in binnen en buitenland (zie publicaties).

Ik ben werkzaam bij het Cultuurbedrijf Zinder in Tiel. Of je nu van Klassiek, Pop, Jazz, Latin of Bluesgitaar houdt, elk lestype is mogelijk.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Zinder of direct met mij via het contactformulier.